Nieuws

13 november 2017

MR/SR Jaarvergadering

Op 6 november jl. hebben we onze jaarlijkse MR/SR Jaarvergadering gehouden met daaraan gekoppeld de informatieavond over het gebruik van sociale media.

Preview foto
Het is voor u goed om te weten dat er decharge is verleend aan de penningmeester, dat betekent dat de financiële stukken van de Schoolraad (die de ouderbijdrage beheert) voor 2016-2017 in orde zijn bevonden. Tijdens deze jaarvergadering heeft Raymond de Rooij zijn functie na jarenlang trouwe dienst overgedragen aan Lex van Gelder. We willen Raymond hierbij nogmaals danken voor zijn inzet en kwaliteitsslag die hij bewerkstelligd heeft bij het beheer van de ouderbijdrage. De financiële stukken kunt u vinden onder de downloads van de Schoolraad. Klik hier om door te gaan naar de site van de Schoolraad.
De MR heeft tijdens deze avond verslag gedaan van afgelopen schooljaar, daarbij hebben we ook verteld wat hun speerpunten voor dit schooljaar zijn.

 

Na dit officiële gedeelte heeft Klaartje Schüngel van SocialMediaIMPACT ons meegenomen in de wereld van sociale media. Met name de thema’s  “hoe reguleer je het gebruik van de smartphone”, “hoe bouw je rust en focus momenten in” en “welke afspraken maak je vooraf “ zijn aan de orde gekomen. Het was goed om met deze groep betrokken ouders in gesprek te gaan. Gezien de vragen is het duidelijk dat het onderwerp leeft onder de aanwezige ouders. We hopen dat de ouders extra gestimuleerd zijn om met de tips die ze hebben gekregen hun kinderen nog bewuster te begeleiden in de online wereld.
Inmiddels is de pdf die tijdens deze ouderavond is gebruikt, bijgewerkt met extra tips die aan bod zijn gekomen tijdens de avond. Doe er uw voordeel mee. Klik hier voor de link naar de pdf.